Ulles Massage & PT

Ulrika Wallenius Ehirim är massageterapeut, personlig tränare, NADA-akupunktör och under utbildning till Medicinsk Fotvårdare. Vi är glada över att kunna presentera henne här på hemsidan också som del av STO-Kliniken!

Mer information och bilder kommer!! I väntan på denna hänvisar vi till Ulles Massage Facebook sida för mer info.

Du kan boka tid till Ulrika genom att klicka på länken – Ulles Massage

NADA-akupunktur

NADA-akupunktur används i hela världen i samband med många olika former av behandlingar. NADA står för National Acupuncture Detoxification Association. Det handlar om fem nålar i varje öra. Dessa speciella punkter leder till reducerad stress, ångest, beroende, depression osv. Det stärker den psykiska förmågan och de positiva energierna i kroppen. Vad händer i kroppen Stresshormonet Cortisol sjunker i blodet. Endorfiner frisätts och ger en lugnande effekt. Signalsubstansen Serotonin påverkas och påverkar positivt smärta, sömn, känsloläge, aggression och aptit. Dynorfin frigörs och ger smärtstillande effekt. Dopaminet påverkas som är en “må bra” signalsubstans, vilket ingår i hjärnans belöningssystem. GABA ökar, för låg nivå kopplas ihop med oro och ångest. Påverkar ämnesomsättningen positivt. Oxytocinhalten höjs och ger ro och välbefinnande. Behandlingen går ut på att man har fem nålar i varje öra under massagen. Efter detta följer att man ska ha magneter eller långtids-nålar på en eller flera punkter. OBS! Är du transplanterad ska du rådfråga din läkare innan behandling. Jag behandlar inte barn under 11 år. Har du svåra eksem på öronen ska man inte ta öronakupunktur. Välkommen hit!

Jag ger djupgående behandlande massage och lymfmassage. Man kan under behandlingen välja om man vill ha en behandling underifrån med infraröd strålning via en madrass Det infraröda ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar dess egen läkningsprocess genom att öka blodcirkulationen och rensa kroppen från slagg och toxiner. Kapillärer vidgas av värmen och det förbättrar mikrocirkulationen. Den förbättrade lymfcirkulationen minskar svullnad och inflammationer.

Jag har träningspass som jag kallar rörlighetsträning som är yogainspirerad. Den passar alla och syftar till att mjuka upp muskler, leder och bindväv. Jag har även cirkelpass där vi tränar styrka med bollar, gummiband, kettelbell och egen kroppsvikt.

Mer information, kommande event och liknande hittar du på Facebook sidan, klicka på länken.