Nätverk & Länkar

Vi har ett rikt samarbete med både lokala och nationella vårdgivare samt vårdgivare inom LOV/Lagen om Vårdval. Det innebär att du som patient kan få vård någon annanstans om du inte kan erbjudas specialistvård inom Västragötalandsregionen. Vi kan även varmt rekommendera olika privata vårdgivare där du betalar själv eller via sjukvårdsförsäkring.

Utbildningar vi kan rekommendera hittar du längst ner

Spetsrehab – landstingsansluten (VG-Regionen) Fysioterapeut med inriktning på kopplingen mellan kropp&själ. Inna Ovnan har lång erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa, smärta och stress och vad den gör med vår person och våra kroppar. Du hittar henne ovanpå Willy’s i Stenungsund och kan boka tid direkt på nätet via länken till hemsidan.
www.spetsrehab.se
Fysioterapi Strandplan är också en Fysioterapimottagning i Stenungsund med sk landstingsavtal (VG-Regionen). Även här går det att boka tider direkt på nätet via hemsidan.
www.fysioterapistrandplan.se
Vi har ett väl fungerande samarbete med Närhälsans Rehabmottagningar i såväl Stenungsund, Kungälv/Solgärde eller Kongahälla, Uddevalla, Herrestad och på Tjörn. Du hittar dem nedan:

Närhälsan Stenungsund Rehab
Närhälsan Tjörn Rehab
Närhälsan Solgärde Rehab, Kungälv
Närhälsan Kongahälla Rehab, Kungälv
Närhälsan Uddevalla Rehab
Närhälsan Herrestad Rehab
Närhälsan Ängabo Rehab, Alingsås – Ultraljudsdiagnostik och Fokuserad Stötvåg
Närhälsan Sörhaga Rehab, Alingsås – Ultraljudsdiagnostik och Fokuserad Stötvåg

För dig som tillhör eller hellre vill rehabträna på Capio finns:

Capio Stenungsund Rehab
Capio Rehab Orust
Capio Almö Rehab

Göteborgs Läkarpraktik 
Vi har vi ett nära samarbete med GBG Läkarpraktik för vidare utredningar men ffa. för injektionsbehandling av indikationer som inte utföras på Vårdcentralen men inte kräver sjukhusvård.
Remiss krävs från STO-kliniken för besök. Besöket är frikortsgrundande och kostar 300kr, Frikort gäller. Läs mer på hemsidan
Kungälvs Rehabcenter – är också en mottagning som är ansluten till VG-Regionen.
Förutom lång erfarenhet av rehab har vi oftast remitterad dit för en senskadebehandling som kallas EPTE, läs mer på deras hemsida
www.kungalvsrehabcenter.se
OrtoMed Göteborg är en privat sjukgymnastklinik med stor erfarenhet och gott renomé.
Här kan du förutom Ultraljudsundersökningar även komma vidare med Löpanalyser.
OrtoMed tar även emot patienter via sjukvårdsförsäkring. Bokning och priser finns på hemsidan.
www.ortomed.se
Ortopedisk Medicin I Alingsås – mottagningen drivs av leg sjukgymnast Tomas Gustavsson som även är internationell lärare inom Ortopedisk Medicin/ OMI. Tomas bedriver en omfattande undervisningsverksamhet tillsammans med övriga lärare inom OMI Norden.
När vi kör fast med en patient ber vi ibland Tomas om hjälp att komma vidare och det är en fantastisk resurs att tillgå. Läs mer på hemsidorna:

www.omialingsas.se till kliniken
www.ominorden.com – om utbildningen i ortopedisk medicin.

Gert Person Läkarkonsult, Alingsås, tar emot patienter för vidare utredningar av bl.a. ryggsmärta med utstrålning. Injektionsbehandling kan även göras under ultraljudsguidning vid behov.
Mottagningen är helt privat och jobbar även mot försäkringsbolag.
Prislista finns på hemsidan. www.gepekonsult.se
Metodica Specialistläkare i Stockholm med dr Niklas Wångdal har dubbelkompetens inom både Ortopedisk medicin och Idrottsmedicin och är en av få allmänspecialister i Sverige med examen i Ultraljudsdiagnostik och lägger vid behov injektionsbehandlingar under UL-guidning, även i rygg.
Mottagningen är privat och mycket uppskattad av de patienter vi hänvisat.
Läs vidare på hemsidan: www.metodicaspecialistlakare.se
Specialistcenter Scandinavia är ortopedspecialister och utför de flesta fördjupande undersökningar och operationer. Kliniken har avtal via Lagen om Vårdval och tar emot patienter på egenremiss eller efter bedömning på STO-kliniken. Läs mer på hemsidan:
www.specialistcenter.nu

UTBILDNINGAR VI KAN REKOMMENDERA:

Utbilda dig inom ORTOPEDISK MEDICIN/OMI?
Är Sjukgymnast/Fysioterapeut, Läkare, Naprapat eller Kiropraktor och känner att du vill gå vidare med fördjupning av undersökning och behandling kan vi varmt rekommendera systemet som dr. Cyriax började utveckla.
Man har även utvecklat en specialkurs för Arbetsterapeuter för vidareutbildning inom diagnostik och behandling för hand/underarm.
All information om kurser och mera information om OMI-systemet, som det är förkortat till, finns på hemsidan. Klicka på länken här: www.ominorden.com

Utbilda dig inom Mekanisk Diagnostik och Terapi, den sk. McKenzie-metoden?
Kurserna är för Läkare och Sjukgymnaster/Fysioterapeuter och du hittar all information om metod och kurser via länken till hemsidan här: www.mckenzie.se

Utbilda dig inom Medicinsk Laserterapi?
Utbildningen är öppen för alla som håller på med behandling av både människa och djur. Kurserna är riktade till varje specifikt område och det finns kurser som går på nätet, gratis, och längre kurser som hålls på olika ställen i Sverige. Se vidare på hemsidan för alla olika kurstillfällen här: www.irradia.se

Du kan även bli lic.laserterapeut via utbildningen