Arkiv / Mediamedverkan

Här finns en samling av medverkan i olika media under årens lopp. Det visade sig att både McKenzie-metoden och Laserbehandling var högintressant och därför gjordes det en del reportage i tidning och lokaltv.

Aftonbladets bilaga ”Härliga Hemma” från maj 2008 beskriver hur McKenzie-metoden hjälpt en kvinna med långvariga nacksmärtor.
Intervju med Anders Bergström i Sjukgymnastförbundets tidning FYSIOTERAPI 2010

Roterat bäcken”, ”olika långa ben”, ”korsben som hoppat snett” etc. är något vi hört gång efter gång. Med anledning av dessa påståenden gjordes en djupdykning i studier och det resulterade i att tidningen Fysioterapi ville ha en debattartikel.
Kontentan var att det inte finns belägg för att rörelse eller icke-rörelse i SI-leden var förknippat med smärta. När det finns en äkta smärta från SI-leden är detta kopplat till en inflammation/artrit i leden, däremot är de flesta bäckenledssmärtor egentligen utstrålande smärta från ryggen via ischiasnerven.

McKenzie-metoden för behandling av ländryggssmärta. Här ett reportage med Anders Bergström tillsammans med kollegan David Thomas, Umeå

Länk till YouTube intervju om McKenzie-behandling för nacksmärta
Kollegan David Thomas då på Umeå Smärtmottagning behandlar knäsmärta
Kollegan Eva Ekesbo, Lund, behandlar en ryggpatient med McKenzie